ОСТАННІ НОВИНИ

КРУ перевіряє ринки на предмет м’яса

|

22 львівські м’ясні ринки завтра перевірять представники КРУ у Львівській області, Львівської облспоживспілки, Держінспекції з контролю за цінами у Льввіській області, —повідомили у КРУ Львівської області.

Зокрема, інспектори з 07.00 до 12.00 перевірять основні ринки: „Привокзальний”, „Краківський”, „Добробут”, ”Винниківськи”, „Шувар”, а також менші ринки: на вул. Науковій, Замарстинівській, Підзамче, Дністрянській та ін. Під час перевірки фіксуватимуть 24 параметри, серед яких – ціни на м’ясо, кількість місць, які обладнано для виробників, кількість завезеного м’яса на ринках Львівщини.

У Держінспекції з контролю за цінами у Львівській області „Гал-info” повідомили, що станом на сьогодні, 25 квітня середні ціни на м’ясо на ринках Львівщини були такими: на яловиччину – 18,09 грн.(від 12 до 25 грн. в залежності від ринку), свинина – 22,12 грн.(від 13 до 27грн.), сало – 12.02 грн. (8-15 грн), курятина – 11,65 грн.(9-12,5 грн.). У Держінспекції відзначили, що середнє щоденне коливання цін на м’ясопродукти на львівськи ринках – 3% в межах зростання та спадання.

Перевірка ринків здійснюється на вимогу Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко для контролю за торгівельною надбавкою, яка здійснюється від оптового виробника до роздрібного. За даними Кабінету Міністрів, на сьогодні рівень торгівельної надбавки сягає 70-90%. Після зниження оптових цін на 15%, на стільки ж повинні знизитись роздрібні ціни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *