ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти-медики планують голодувати під стінами Міністерства охорони здоров`я

|

Студенти ЛНМУ ім. Данила Галицького, які в четвер, 21 квітня, розбили намети біля Міністерства охорони здоров’я з вимогою відміни міністром наказу №81 ”Про затвердження переліку спеціальностей та строки начання в інтернатурі випускників медичних і фармакологічних закладів, медичних факультетів університетів” оголосять голодування у вівторок, 26 квітня – повідомив заступник голови „Батьківського комітетету” ЛНМУ ім. Данила Галицького Олександр Зімба.


„Міністр охорони здоров’я не йде на поступки студентам, він проводить тотальний тиск на ректорів усіх медичних закладів, тому більшість студентів боїться мітингувати”, – зазначив О.Зімба. Він також додав, що наразі у Києві знаходиться біля 20 студентів-медиків зі Львова, решта студентів з Харкова і Полтави.
”Кияни щиро співчувають мітингуючим, приносять їм їжу в намети, каву, морально підтримують”, – зазначив він.


„Минулої п’ятниці уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова переглянула Наказ Міністерства охорони здоров’я № 81( у ньому йдеться про продовження терміну магістратури і скерування студентів – медиків на село) і визнала його не правомірним”, – наголосив О.Зімба.


Нагадаємо,студенти ЛНМУ ім. Данила Галицького виступили проти наказу №81, який був затверджений МОЗ України 23 лютого 2005 року і вступає в дію 1 серпня 2005 року. Цим наказом передбачено збільшення тривалості навчання в інтернатурі до 3 років та звуження переліку спеціальностей , які можна обрати.
11 квітня відбулась зустріч представників страйкового комітету з міністром МОЗ Миколою Поліщуком, на якій міністр відмовився задовольнити вимоги студентів. Після цього студенти-медики відмовились від будь-яких переговорів, вимагаючи негайно скасувати наказ міністра. У разі невиконання вимог студенти розпочнуть масове пікетування Міністерства охорони здоров’я, Кабміну та Адміністрації Президента з вимогою звільнення міністра охорони здоров‘я. Повідомляє “Вголос”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *