ОСТАННІ НОВИНИ

КУНівці закликають помолитися за «чорнобильців»

|

Львівська міська організація Конгресу українських націоналістів у день 19-річчя Чорнобильської катастрофи закликає львів’ян стати донорами в пам’ять про жертовність ліквідаторів та помолитися за «чорнобильців», – повідомив голова секретаріату ЛМО КУН. Програма заходів до річниці аварії на Чорнобильській АЕС розпочнеться 26 квітня акцією донорства у Львівському центрі переливання крові на вул. Пекарській, 65 (з 9.00 до 12.00).

«Ця акція покликана сприяти усвідомленню того, що в квітні 1986 року багато рятувальників та військових свідомо або з наказу жертвували своїм здоров’ям заради інших. Ми сподіваємося, що наша посильна пожертва врятує чиєсь життя. Така самопожертва, яка не вимагає грошових витрат, а, найперше, сили волі, повинна, на нашу думку, сприяти вихованню в суспільстві почуття жертовності та готовності допомагати. Окрім того, ми сподіваємося, що на наш заклик відгукнуться львів’яни», – зазначено у повідомленні.

Цього ж дня у Товаристві охорони пам’яток (вул. Коперніка, 44) відкриється фотовиставка, на якій експонуватимуться матеріали, зроблені під час роботи комплексної історико-етнографічної експедиції Міністерства з надзвичайних ситуацій у десятикілометрову зону відчуження. В цих роботах представлено унікальний пласт української культури Полісся, на сьогоднішній день повністю втрачений.

А о 18.00 у храмі Пресвятої Євхаристії відбудеться Богослужіння за здоров’я «чорнобильців» і молебень за померлих. Після молебню біля пам’ятника Т.Шевченку відбудеться мітинг-реквієм.Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *