ОСТАННІ НОВИНИ

Італійці передадуть Червонограду сміттєвоз

|

Червоноград потрапив до трійки міст, які Державний комітет житлово-комунального господарства України відібрав для виконання постанови „Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної допомоги”. У межах проекту „Повний цикл переробки, техніко-економічне обгрунтування та заходи технічної допомоги” здійснюватиметься співпраця італійського консорціуму місцевих муніципалітетів G.A.I.A. з червоноградською владою, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Червонограді.


Протягом півтора року організація G.A.I.A., яка працює за дорученням італійського Міністерства промислової діяльності, буде проводити моніторинг екології Червонограда та вивчатиме технологію збирання та вивезення сміття. Червоноград вперше співпрацює з консорціумом.


На початку квітня представник G.A.I.A., побувавши у Червонограді, ознайомився з роботою комунальних служб, технологією вивозу сміття. Решту фахівців вивчатимуть екологічну ситуацію міста влітку. Італійці планують безоплатно передати місту сучасний сміттєвоз, який спростить роботу комунальників. Також вони запропонували перейняти їхній досвід із сортування сміття – для цього у місті встановлять контейнери для скла, паперу, пластикових пляшок. Відтак, петтару відправлятимуть на сміттєпереробні заводи.


Довідка:окрім Червонограда, італійський консорціум місцевих муніципалітетів G.A.I.A. надасть допомогу Маріуполю і Хмельницькому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *