ОСТАННІ НОВИНИ

Костел Кармеліток босих передадуть в безоплатне користування релігійній громаді УГКЦ

|

Львівський костел Кармеліток босих буде переданий в безоплатне користування релігійній громаді УГКЦ. Таке рішення було прийняте 21 квітня на нараді у Львівській ОДА за участю представників обласної адміністрації, управління юстиції у Львівській області та міської влади. Про це повідомив заступник голови ЛОДА з гуманітарних питань Тарас Батенко.

„Учора ми провели нараду щодо передачі релігійній громаді УГКЦ костелу Кармеліток босих на вулиці Чупринки. Костел залишиться на балансі Укртелекому, але буде переданий в безоплатне користування релігійної громади”, — сказав Тарас Батенко.

Колишній костел і монастир Кармеліток Босих споруджений у 1893-1895 роках.

Окрім цього, ЛОДА вивчає можливість передачі релігійній громаді УГКЦ і костелу Єзуїтів. Як повідомив Тарас Батенко, про це обласне керівництво уже розмовляло із заступником міського голови Львова Василем Білоусом.

„Це один з найбільших храмів східної Європи, унікальне приміщення, збудоване в першій половині 17 сторіччя, яке, по суті, було врятоване в часи радянського тоталітарного режиму лише завдяки тому, що у ньому був склад книжок. Зараз там зберігається близько 2 мільйонів позицій книжок Львівської бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України, і є розпорядження голови адміністрації, щоб до травня 2006 року ці книжки було перевезено в інші об’єкти – книгосховища, і щоб можна було розпочати відновлювальні роботи у костелі”, — додав він.

Костел Єзуїтів збудований у 1610-1630 роках, повідомляє „Контекст-медіа”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *