ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія з розслідування виборчих порушень поспілкувалась з новим головою обласної ДПА

|

Депутати Тимчасової контрольної комісії з розслідування виборчих порушень під головуванням Михайла Ваврина зустрілись із керівником ДПА у Львівській області Віталієм Хилюком, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Основні пункти обговорення стосувались формування нового кадрового складу ДПА, стану службових розслідувань щодо працівників-порушників виборчого законодавства, нові підходи в роботі податкових служб тощо.

Як зазначив В.Хилюк, “змінено самі принципи роботи податківців і уже не існує так званого “плану стягнення штрафів з підприємців”. Якщо людина працює чесно і сумлінно, сплачує податки і наповнює бюджет, перевірки можуть його оминати хоч з п’ять років. Ми зараз активно реагуємо на скарги про так звані “наїзди” на бізнесменів і спроби здирництва. Усіх заплямованих одразу звільняємо. Закликаю підприємців відверто скаржитись на здирників.”

Члени комісії зауважили, що “на превеликий жаль нема прозорого призначення на відповідальні посади ДПА і далі до служби допускають тих хто порушував закон, посади не поповнюються людьми фаховими, а лише тасується кадрова колода”. На що керівник ДПА поінформував, що “змінено ключових начальників податкової, хоча й досі є окремі кадри, що дискредитують податкову службу. Загалом дуже важко одразу перевірити усіх 600 керівників служби в області, адже я всього третій тиждень на посаді, а новопризначені заступники входять в курс справ лише з понеділка. Зараз першочергове задання – наповнити бюджет. Я володію певним резервом професійних кадрів, які не захотіли працювати під тиском старої влади і залишили податкову службу. Зараз вони працюють в банках, приватних структурах. Сподіваюсь, скористаємось їхньою доброю волею повернутись на службу”.

Депутати також повідомили В.Хилюка про наявні в комісії факти виборчих порушень, здійснених податківцями. Керівник, у відповідь, пообіцяв узяти всю інформацію до уваги. За словами М.Ваврина, “сьогодні під слідством знаходяться 16 працівників податкової, відкрито 7 кримінальних справ”.

Ще одне питання, яке цікавило депутатів, – колишні переслідування податковою підприємців, які відмовлялись співпрацювати зі старою владою і потурати корупції. Комісія дорікнула керівництву, що “замовні справи до сьогодні не вивчені і не припинені”. Начальник ДПА відповів, що “зараз ведеться повний аналіз таких судових справ. Перевіряються конкретні підприємства та конкретні особи”.

Як підсумував виїзне засідання комісії її голова М.Ваврин, “новим керівництвом ДПА зроблено крок на усунення недоліків не тільки у справі виборчих порушень, а й щодо налагодження стосунків між обласною радою і основним держорганом бюджетних надходжень. Комісія, яка мала вузькі функції знайшла порозуміння і запропонувала в подальшому співпрацювати. Такі зустрічі в майбутньому мають бути регулярними”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *