ОСТАННІ НОВИНИ

Буняк з Черномирдіним домовились про святкування 10-річчя російського консульства

|

Сьогодні під час зустрічі Надзвичайний та Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін та міський голова Львова Любомир Буняк домовилися про відзначення 10-річчя перебування Генконсульства РФ у Львові.

Про це Любомир Буняк сказав в коментарі „Контекст-медіа”.

За словами міського голови, саме з цією метою відбулася сьогодні їхня зустріч.

Любомир Буняк також зазначив, що вони не зачіпали тему зміни місця розташування Генконсульства, оскільки „це не компетенція міської влади, а компетенція органів центральної влади”. Натомість міський голова пообіцяв посприяти у відзначенні цієї дати.

Генеральне консульство Російської Федерації було відкрите у Львові в 1995 році.

2 роки тому Генеральне консульство РФ у Львові переїхало в приміщення за адресою К. Левицького 95, що розташоване неподалік від Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

У зв‘язку із переїздом Генконсульства РФ управлінню Держприкордонслужби довелося тимчасово перенести в інші підрозділи частину технічних засобів, які використовуються для обробки інформації з обмеженим доступом і для яких неможливо забезпечити необхідну зону безпеки.

Після цього частина львівських політиків, у тому числі народні депутати, неодноразово піддавали сумніву законність перебування російського консульства у цьому приміщенні.

У Львові з дводенним візитом перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *