ОСТАННІ НОВИНИ

Християнські демократи привітали нового Римського Архиєрея Бенедикта ХVІ

|

Habemos papam — такими словами повідомлено християнський світ про вибір нового Папи Римського Бенедикта ХVІ. Ним став кардинал Йозеф Ратцінґер, німець з Баварії, регіону, де християнсько-соціальний рух має давню традицію, а місцевий Християнсько-Соціальний Союз, партія-побратим українського ХДС, не одне десятиліття перебуває при владі. Новий Папа був одним з найближчих соратників покійного Івана Павла ІІ, з ним пов’язують продовження помірковано-консервативної лінії попереднього понтифіка – йдеться у привітанні, яке розіслала прес-служба ЛОО ХДС.


“Особливо важливим для ХДС є те, що новий Папа у своїй недавній книзі говорить про необхідність „повернення до джерел”, що є особливо актуальним для об’єднаної Європи, яка у проекті своєї Конституції відмовилася від власного християнського минулого. В одному з інтерв’ю Бенедикт ХVІ сказав:„В той час, як інші континенти відкривають свої способи бути християнами і католиками, Європа, колиска і опора католицизму, втрачає свій християнський дух. Для Церкви Риму це є рішучий виклик”. Цей виклик бачимо також і перед нами, християнськими демократами Львівщини, яких програмовим завданням є розбудова суспільства на християнських засадах згідно вчення Церкви” – йдеться у повідомленні.

“Не менш втішним для нас є також те, що новий Папа обрав ім’я Бенедикт, отже, можна сподіватися, що він прагнутиме продовжувати лінію попередників Бенедикта ХІV, найповажнішого Папи ХVІІІ ст., і Бенедикта ХV, Папи-миротворця часів Першої світової війни. Обидва ці понтифіки приділяли багато уваги до справ Української Церкви. Зокрема, Бенедикт ХV створив у Римі Українську колегію, сприяв поверненню до пастирського служінню митрополита Андрея Шептицького і сотень українських священиків, які потрапили до російського полону або польських тюрем. При цьому Папі вперше було при Апостольському Престолі засновано Посольство Української Держави, справами якої Бенедикт ХV дуже цікавився” – зазначено у привітанні.


Вітаючи новообраного Святішого Отця ЛОО ХДС бажає йому Богом натхненної апостольської праці, удаються під його пастирську опіку і запевняють, що зі свого боку станемо на захист таких суспільних благ, як „громадський порядок і мир, свобода і рівність, повага до життя і навколишнього середовища, справедливості і солідарності”, до чого він нас закликає. ХДС переконаний, що вибір нового Папи Римського Бенедикта ХVІ надихатиме нас на побудову у нашій країні громадянського, гуманного, правового та солідарного суспільства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *