ОСТАННІ НОВИНИ

Митники намагалися саботувати виконання програми “Контрабанда – стоп!”

|

P>Працівники деяких митниць у Львівській та Волинській областях намагалися саботувати виконання урядової програми “Контрабанда – стоп!”, заявив сьогодні під час засідання Міжвідомчої ради з питань боротьби з контрабандою її голова Анатолій Кінах. За його словами, митники штучно затягували час митного оформлення та настільки точно притримувалися букви закону, що учасники ЗЕД мали проблеми і все це роблося для того, аби скомпрометувати ініціативи уряду.

Відповідаючи на запитання пана Кінаха, цю інформацію підтвердив й заступник голови Державної митної служби України Микола Салагор і запевнив першого віце-прем’єра про те, що ці люди незабаром на митниці працювати не будуть. Проте Микола Салагор зазначив, що за перший квартал митники перерахували до бюджету 6,9 млрд. гривень, а за квітень планують перерахувати 2,8 млрд. гривень.

Водночас міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко заявив, що керівництво країни знає про те, що на Раві-Руській все одно іде контрабандам м’яса, але тепер це роблять не фурами, а «волгами» та «бусиками» і «ставки стали вищі». Він заявив, що для ефективної боротьби з контрабандою на кордоні та корумпованістю митників слід звести усі контролюючі служби, які займаються оформленням вантажів до однієї кімнати і встановити у цій кімнаті відеоспостереження. За словами пана Червоненка невеликі технологічні новації в Одеському порту призвели до того, що в бюджет замість двох мільйонів гривень пішло 25.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *