ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник визначився зі святкуванням 9 травня

|

Визначено склад оргкомітету з відзначення 60-ї річниці Перемоги і звільнення України від нацистських загарбників та заходи, що проходитимуть в області з цієї нагоди. Про це йдеться у розпорядженні голови облдержадміністрації Петра Олійника від 15 квітня №235 “Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 8 травня 2003 року №420”, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Головою оргкомітету призначено керівника області Петра Олійника, співголовами – голову обласної ради Михайла Сендака та міського голову Любомира Буняка, заступником голови оргкомітету – заступника голови ОДА Тараса Батенка, секретарем оргкомітету – начальника управління з питань внутрішньої політики ОДА Святослава Шеремету.

До складу оргкомітету також входять голова Львівської обласної організації ветеранів України Дмитро Бачинський (за згодою), директор музею-заповідника „Личаківський цвинтар” Ігор Гавришкевич (за згодою), начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Олег Демків, голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Микола Мазур, начальник управління культури облдержадміністрації Зеновій Мазурик, обласний військовий комісар Сергій Ніколаєв (за згодою), заступник командувача Західного оперативного командування, начальник управління виховної роботи, полковник Віктор Омельченко (за згодою), директор Інституту народознавства України НАН України Степан Павлюк (за згодою), начальник УМВСУ у Львівській області Богдан Шкарада (за згодою).

З нагоди відзначення 60-ї річниці Перемоги та звільнення України від фашистських загарбників в області передбачено ряд заходів.

Зокрема, голова облдержадміністрації зобов’язав відповідні структури протягом року вжити конкретних заходів для поліпшення житлового, соціального, медичного, побутового обслуговування ветеранів війни; забезпечити в установленому порядку інвалідів війни засобами пересування та реабілітації, протезно-ортопедичними виробами.

Як передбачено розпорядженням, у травні ветерани війни до 60-річчя визволення України від фашистських загарбників отримають разову матеріальну допомогу. Також, протягом найближчого місяця відповідні керівники повинні відвідати і вивчити потреби ветеранів Великої Вітчизняної війни та воїнів УПА, що перебувають на лікуванні в госпіталі ветеранів війни у м. Винники та у Окружному військовому клінічному госпіталі (вул. А.Чехова); взяти участь у Всеукраїнській історико-краєзнавчій акції “Збережемо пам`ять про подвиг”; провести в навчальних закладах Львівщини “уроки пам’яті”, присвячені борцям національно-визвольних змагань та учасникам другої світової війни; організувати зустрічі примирення ветеранів війни – громадян України та вояків країн-противників антигітлерівської коаліції за часів Другої світової війни; забезпечити впорядкування братських могил, інших військових поховань, ремонт, відновлення та встановлення пам’ятників, обелісків, облаштування інших пам‘ятних місць, пов‘язаних з героїчним минулим років Другої світової війни; провести в населених пунктах області урочисті та меморіальні заходи, пов`язані з відзначенням 60-річчя визволення України від фашистських загарбників; здійснити вручення ветеранам війни державних нагород та іменних годинників відповідно до чинного законодавства.

7 травня у Львові відбудеться урочисте засідання та святковий концерт з нагоди 60-річчя визволення України від фашистських загарбників.

9 травня керівництво облдержадміністрації планує провести урочисте покладання квітів на Пагорбі Слави та забезпечити проведення святкового салюту у м. Львові.


Окрім того, у травні-червні передбачається святковий виїзд представників ветеранських організацій на Яворівський полігон та участь делегації ветеранів від Львівської області в урочистому засіданні та святковому концерті у Національному палаці “Україна” у м.Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *