ОСТАННІ НОВИНИ

Заступник голови обласної ради вступив до ХДС

|

Заступник голови Львівської облради Тарас Федак написав заяву про вступ до партії Християнсько-Демократичний Союз – повідомляє прес-служба обласної партії. “Моє рішення щодо членства у ХДС не є спонтанним, а серйозно обдуманим і виваженим. Сьогодні кардинально міняється політична палітра України. Міграція з колишніх провладних партій до нових партій влади є настільки масштабною, що ставить під сумнів саму ідею творення потужних професійних ідеологічних партій”, – заявив Тарас Федак.

“Люди у нових партіях об’єднуються “під лідера”, а не навколо ідеології. Не стає лідера – зникає партія. Ходити “під прапором” Ющенка, Мороза чи Тимошенко сьогодні не тільки модно, а й вигідно. Гляньте скільки перебіжчиків з’явилося. Одному пообіцяли що стане першим секретарем райкому, другому прохідне місце у партсписку, третьому – посаду у владі – партійна зрада стала сьогодні наймоднішим вчинком новонароджуваної української демократії. А звичайні люди дивляться на все це і за голову хапаються, за що ж вони боролись. Все це мене надзвичайно вражає”, – підкреслив Тарас Федак.

За словами заступника голови Львівської обласної ради він мав серйозні пропозиції щодо членства і у НСНУ, і в “Батьківщині”. Однак зупинив свій вибір на ХДС. “Ідеологія християнської демократії здобуває в Україні все більше прихильників. Я переконаний, що і у нашій країні можна будувати політику на моральних засадах. Це – не популізм, а чіткі ідеологічні принципи, на яких будується західноєвропейська цивілізація. У більшості країн Європи основними політичними конкурентами є лівоцентристи, соціал-демократи з однієї сторони, та християнські-демократи, консерватори з іншої. Переконаний, що подібне буде і у нас. Українське суспільство доказало, що воно не безлика маса, а думаючий народ. І голосує не за “портрет” і обіцянки, а за особистостей та їх чіткі і зрозумілі позиції. А українцям в черговий раз нав’язують ідею вождизму і єдиноправильної партії. ХДС завжди підтримувала і буде підтримувати Президента Ющенка. Але жодна партія не має права “привласнювати” вибір народу. Переконаний, що християнсько-демократична ідеологія, ХДС зуміє скласти достойну конкуренцію у львівському (і не тільки) політикумі. У нас серйозний намір максимально активно відстоювати інтереси наших виборців, місцевого самоврядування, усіма можливими способами боронити засад християнства, демократії та законності”, – заявив Т.Федак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *