ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ молився за успішний вибір нового Папи

|

Учора в храмі Святої Софії у Римі, при великому згромадженні вірних, було відслужено Архієрейську Божественну Літургію, яку очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир Гузар, повідомляє прес-служба УГКЦ. Із Главою нашої Церкви співслужили священики УГКЦ, які перебувають у Римі.

Головним наміром богослужіння, як це згодом у проповіді пояснив Блаженніший Любомир, стала молитва за конклав, за вибір нового папи, якого сьогодні почав обирати конклав кардиналів Католицької церкви.

Глава УГКЦ у проповіді повідомив, що за спільною згодою Колегії кардиналів, у переддень конклаву кожний кардинал має служити Божественну Літургію у своїй титулярній церкві. Таким храмом, за словами Блаженнішого Любомира, для нього визначений храм Святої Софії.

Відтак Глава УГКЦ вказав учасникам богослужіння на важливість моменту, коли вибирають нового папу. „Особа папи є важливою у Церкві, – продовжив Блаженніший Любомир. – Ісус Христос доручив ап. Петрові дуже відповідальні завдання: щоб він кріпив своїх співбратів-апостолів у вірі, щоб він був тим видимим осередком єдності Церкви на землі… Тому вибір нового папи для нас і усієї Вселенської Церкви є дуже важливим і ми повинні молитися, щоб вибрано було того, хто якнайкраще в наших часах, в наших обставинах виконає це завдання нашого Спасителя”. Глава УГКЦ закликав молитися за вибір нового папи також у всі дні проведення конклаву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *