ОСТАННІ НОВИНИ

Часопис "Ї" зібрав бажаючих поговорити про перспективи євроінтеграції

|

Про перспективи України у Європі йшлося на конференції «Європейський Союз і Україна: сусідство, кооперація, інтеграція», яку організував Незалежний культурологічний часопис «Ї».

На конференції виступили політики, експерти та представники неурядових організацій з України, а також Польщі та Німеччини – країн-членів ЄС. Зокрема, йшлося про те, як змінила погляд європейської спільноти на Україну і лінію політики нашої держави щодо Європи «помаранчева революція», наскільки високою є підтримка курсу на євроінтеграцію у різних регіонах України, чи мають громадяни реальний вплив на ці процеси і які виклики стоять перед нашим суспільством у зв’язку з необхідністю впроваджувати зміни та реформи, необхідні для членства в ЄС, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Учасники конференції висловили обережний оптимізм щодо перспектив євроінтеграції України. Зокрема, директор Лабораторії соціальних досліджень та Центру підтримки приватної ініціативи Ігор Марков зазначив, що останнім часом істотно змінилося ставлення європейських політиків до самої України. Коли раніше для них визначальним чинником у відносинах зі Сходом була Росія, то тепер вперше багато з них зайняли проукраїнську позицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *