ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині порушення виборчого законодавства караються найпринциповіше - Олійник

|

За кількістю запитів, які було подано на різних посадових осіб за недотримання ними законодавства під час президенських виборів 2004 року, Львівщина посідає перше місце в Україні, повідомив під час сьогоднішньої сесії облради голова ЛОДА Петро Олійник.

П.Олійник поінформував депутатів, що він зробив 360 запитів у різні інстанції на осіб, які порушили чинне законодавство.
Водночас голова ЛОДА зазначив, що за загальною кількістю справ за порушеннями виборчого законодавства, Львівщина посідає друге місце, після Полтавської області.

“Є вже засуджені, тривають суди, але це ще далеко не все” – сказав Петро Олійник. Губернатор наголосив, що посадові особи, яким Львівська обласна рада висловлювала недовіру, уже не працюють на своїх робочих місцях. Як приклад, П.Олійник назвав прізвища пп.Мельника, Заболотного, Герича, Сала, Скиби, Хом`яка, Коваленка, Козака, Кутя, Думи.

Водночас голова ЛОДА зазначив, що було подання і на керівника обласного телебачення Ярослава Климовича, проте “ми розуміємо, що поки Чиж чижить, це подання є формальним” – сказав П.Олійник.

Не вирішена проблема і з заступником керівника ДПА області Олексієм Сторчилом, який за словами губернатора перебуває в декретній відпустці по догляду за внучкою.

Петро Олійник пообіцяв під час наступної сесії повідомити депутатам точне число притягнутих до відповідальності за порушення виборчого законодавства, а також кількість справ, які розглядаються в судах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *