ОСТАННІ НОВИНИ

У театрі Заньковецької проходить з`їзд випускників факультету журналістики

|

З`їзд випускників факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка відбувається у ці хвилини в театрі імені Марії Заньковецької. Подія проходить в рамках святкування 50-річчя факультету.

На з`їзд прибуло більше сотні колишніх студентів-журналістів з різних куточків України. Учора кілька з них провели майстер-класи для студентів сьогоднішніх.

Вітаючи випускників факультету журналістики з нагоди їх урочистого зібрання, ректор Львівського національного університету Іван Вакарчук наголосив на ролі четвертої влади в суспільстві, зазначивши, що не всі українські медіа виявилися готовими до місії правдивого інформування суспільства про події, що відбувалися в Україні. Попри це, І.Вакарчук подякував тим журналістам, які принципово і чесно відстоювали свою позицію.

Декан факультету журналістики ЛНУ ім. І.Франка Михайло Присяжний нагадав колегам слова Президента Віктора Ющенка, що “українська журналістика сьогодні принижена та зневажена”. “Втім, на нашому факультеті навіть у найважчі часи тоталітаризму панував дух свободи” – зазначив М.Присяжний.

Делегати з`їзду планують прийняти звернення до колег випускників з приводу ситуації у сучасній українській журналістиці та декларацію з промовистою назвою “За журналістику високих ідеалів!”.

Планується також створити Асоціацію випускників факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка, затвердити її статут та обрати керівні органи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *