Соціалісти вшанували пам’ять Ярослава Козака

|

Близько трьох десятків представників Львівського обласного осередку Соціалістичної партії України на чолі з лідером львівських соціалістів Євгеном Таліповим поклали сьогодні квіти до місця загибелі робітника Ярослава Козака.

За словами Є.Таліпова, квіти до пам’ятного монументу на вулиці Саксаганського соціалісти покладають вже 14 років поспіль. “На наше прохання приєднатись до акції вшанування пам’яті загиблого робітника не відгукнувся жоден із обласних партійних осередків Львівщини”, – зазначив голова ЛОК СПУ. Лідер обласних соціалістів також повідомив, що завтра вона планують покласти квіти на могилу Я.Козака на Янівському кладовищі.


Довідка: 14 квітня 1936 у Львові відбувся мітинг львівських робітників. Понад півтисячі робітників йшли вулицями міста, вигукуючи гасло: “Хліба і праці”. Лідера робітників Ярослава Козака застрелив представник львівської поліції. За два дні, 16 квітня 1936 року, під час похорону Я.Козака було вбито понад 100 робітників, поранено більше 1000 та заарештовано близько 700. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *