ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво обласної адміністрації визнало факт оренди чужих автомобілів

|

ЛОО ХДС отримала офіційну відповідь керівника апарату Львівської облдержадміністрації В. В’язівського на запит щодо використання службового автотранспорту. На жаль, у документі не міститься відповіді на запитання “Чи планує облдержадміністрація відмовитись від практики оренди автомобілів у комерційних структур?” та виникає ряд інших запитань. Тому ХДС і надалі очікує розгорнутішої відповіді на свій запит – повідомляє прес-служба ЛОО ХДС.

“Керівництво облдержадміністрації обслуговують автомобілі: Opel-Omega 3.0 наданий облдержадміністрації Львівською обласною радою в безкоштовне користування; Skoda-Super B, який орендується у ВАТ “Західенерго” “Львівенерготранс” з помісячною оплатою оренди 317 грн. Skoda-Super B, Deawoo-Leganza (є на балансі облдержадміністрації), Opel-Omega (наданий головним управлінням економіки в безкоштовне користування), та автомобіль Skoda-Oktavia (орендуються у Львівській залізниці з помісячною оплатою оренди відповідно 258 грн.).” – йдеться у відповіді з ЛОДА. “Облдержадміністрація бере в оренду зазначені вище автомобілі у зв’язку з відсутністю коштів на придбання автомобілів відповідного класу” – зазначено у повідомленні.

Водночас, експертів ХДС цікавить подібні підходи до оренди автотранспорту можуть мати й інші бажаючі? І чи не схожі ці діі на надання незаконних переваг з ознаками корупційних діянь. Крім цього, за твердженнями окремих спостерігачів на згаданому автомобілі Skoda-Super B використовується приватний державний реєстраційний номер 777-40 ТТ. Разом з тим виникає запитання з якою метою обласна адміністрація орендувала у Львівської залізниці 6 радіостанцій VX-5? Невже для оперативної передачі даних керівництву держави й уряду? Але це вже запитання до відповідних компетентних органів.

Довідка ЛОО ХДС: ДК АТП обласної ради надає в оренду автомобілі за наступними розцінками: за 1 годину експлуатації – 7,41 грн., за 1 км. пробігу – 0,69 грн. Таким чином оренда автомобіля за умови роботи 16 год. на день протягом 25 робочих днів і щоденного пробігу 100 км. становить близько 4700 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *