ОСТАННІ НОВИНИ

Суд за позовом Тараса Галича до “Львівобленерго” відбудеться 15 квітня

|

Суд за позовом голови ГО “ Народна солідарність” Тараса Галича до ВАТ “Львівобленерго” відбудеться цієї п’ятниці. Як повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції Т. Галич, він сподівається, що йому вдасться відсудити мільйон гривень за моральні збитки, які йому завдало “Львівобленерго”, виписавши штраф на 450 гривень. Світло у його домівці у Пустомитівському районі відключили 18 лютого, але штрафу Т. Галич не хоче платити принципово, бо це для нього було б визнання того, що він “свідомо обкрадав український народ”.

Т. Галич переконаний, що ця справа стосується не лише його, а й тих “кому незаконно відімкнули електроенергію і вони були змушені платити незаконні штрафи”. За його словами, з усіх людей, які постарждали від “Львівобленерго” у 5% випадків справи подібні до його. Зокрема, Т. Галича звинуватили у порушенні пломб та у внутрішньому втручанні в лічильник. Хоча він стверджує, що у законодавчій базі ніде не прописано термін “порушення пломб”, а тільки зрив пломб, а також, що втручання в лічильник неможливе без зривання пломб. Т. Галич також наголосив, що на втручанні у лічильник працівники “Львівобленерго” стверджували ще до експертизи.

“Керуючись тим, що споживачі не мають достатньої документації “Львівобленерго” незаконно накладає штрафи. Для мене штраф становить 450 гнивень, але сплата цього штрафу означатиме, що визнаю себе злодієм” – наголосив Галич. Так само, на його думку, кожен громадянин, який несвідомо платить штраф “Львівобленерго” визнає себе злодієм.


Тарас Галич також наголосив, що ця справа стосується не лише його і таку астрономічну цифру відшкодування він виставив для того, аби привернути увагу. “Якщо я виграю цей суд і кожен, у кого буде подібна ситуація також подасть на відшкодування, то ймовірно прокуратура зацікавиться цією ситуацією – вважає він. ”.


На “Львівобленерго” Тарас Галич подав через порушення ним трьох статей Конституції України – 30,42 та 55.

До речі, Т. Галич, як член ПО “Галицький вибір” повідомив, що щочетверга з 16 до 18 години мешканці області, які теж непорозумілися з “Львівобленерго” можеть приносити свої заяви до їхній офіс на Чупринки 47/2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *