ОСТАННІ НОВИНИ

У Світового Банку львівський водоканал позичатиме вже менше

|

Незважаючи на тяжкий фінансовий стан “Львівводоканалу”, роботи для покращення водопостачання міста по кредиту Світового Банку ведуться планомірно – повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції голова фракції УНП у Львівській міській раді Юрій Кужелюк.

“Наразі працюємо над системою зонування. Буде зроблено 135 вузлів регулювання тиску, а також замінено 17 км труб” – наголосив Ю.Кужелюк. За інформацією депутата, у 2005 році місто має освоїти 14,8 мільйонів доларів США позики СБ, 6,3 мільйона шведських крон (грант шведського уряду) та 5,9 мільйона гривень – місцеве фінансування.

Окрім цього, за словами пана Кужелюка, місто переглянуло умови праці з консультантами – зменшило фінансування та об’єм їхніх послуг, а також відмовилося від закупівлі труб за кордоном. Відтак загальні умови кредиту зі Світовим Банком тепер виглядають так: понад 21 мільйон доларів – позика СБ, більше 7 мільйонів доларів – грант шведського уряду та 6,4 мільйона – місцеве фінансування.

Нагадаємо, за угодою про надання позики і гранту шведського уряду, яка була підписана 24 лютого 2003 року, загальні умови кредиту виглядали інакше: 24 мільйони доларів – позика СБ, 10 мільйонів – місцеве співфінанснування, 6 мільйонів – грант шведського уряду.

На думку пана Кужелюка, результат від цього львів’яни відчують лише тоді, коли система буде впроваджена в дію повністю. За попередніми прогнозами це станеться не раніше, аніж наприкінці цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *