ОСТАННІ НОВИНИ

КУНівці вимагають визнання УПА воюючою стороною

|

Політрада обласної організації “Конгрес українських націоналістів” вимагає визнання Української повстанської армії воюючою стороною у Другій світовій війні – повідомили в ЛОО КУН. Подаємо повний текст звернення:


«Друга світова війна для української нації принесла страшний терор червоної Москви і німецьких фашистів. Війна двох тоталітарних імперій за світовий розподіл і нехтування інтересами українців спричинили появу національних збройних сил — Української повстанської армії.


Стотисячна «армія без держави» – УПА, організована Організацією українських націоналістів, своєю самопожертвою і мужністю не змирилась ні з гітлерівським, ані зі сталінським режимом, врятувала національну гідність нашого поневоленого народу.


Конгрес українських націоналістів на початку 90-х років розпочав кампанію по визнанню наших національних героїв. Вперше законопроект про надання воїнам УПА статусу воїнів Другої світової війни запропонували народні депутати від Конгресу Слава Стецько і Григорій Дем’ян. Протягом останніх років члени нашої партії послідовно проводили активне інформування громадськості про роль і значення ОУН-УПА для нашої держави. Тому ідея визнання боротьби українських націоналістів сьогодні знаходить відгук в українському суспільстві. Це про героїв ОУН-УПА співає український народ в пісні «Ми не вийдемо з того бою, ми не станем на коліна. Підемо на смерть з тобою, щоб не вмерла Україна».


В наш час запорукою миру, стабільності та демократії в державі повинно стати об’єднання різних верств населення в рівності перед законами України та отримання рівних прав.


З метою виправлення історичних несправедливостей, які склалися в Україні, та прагнучи громадянської злагоди, Конгрес українських націоналістів вимагає:
1. Негайного внесення в порядок денний і розгляду у Верховній Раді питання про визнання воюючою стороною і забезпечення всім учасникам ОУН-УПА належного рівня життя, у відповідності до міжнародної конвенції у життєвому забезпеченні ветеранів Другої світової війни.


2. Правильна оцінка боротьби ОУН-УПА є тим наріжним каменем державної політики, з якого починається реальний захист національних інтересів і прав українців у своїй державі.


3. Конгрес Українських Націоналістів залишає за собою право і оголошує про це, що у випадку ігнорування розгляду цього питання у вищому законодавчому органі нашої держави будемо проводити адекватні акції з метою відновлення історичної справедливості.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *