ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни можуть вимагати компенсації за незаконне збільшення тарифів на воду

|

На думку секретаря міської ради Зеновія Сірика будь-хто може вимагати компенсації збитків, завданих рішенням виконкому про збільшення тарифів на водопостачання та водовідведення. Однак, це не будуть гроші з кишені мера чи директора Водоканалу, це будуть гроші з бюджету, тобто ті кошти, що мали б піти на модернізацію обладнання лікарень чи виплати вчителям.

“Відповідно до чинного законодавства комунальні підприємства не можуть бути збитковими”. А це означає що якщо підприємство в силу об’єктивних причин є збитковим, то існує тільки два шляхи покриття цих збитків. Перше – шляхом підвищення тарифів, за кошти львів’ян. Друге – покриття тієї суми з міського бюджету. А це також видаткова частина для львів’ян” – заявив Зеновій Сірик.

На його ж думку, система працюватиме відмінно, коли розумно поєднати три складові: тариф, дотування з бюджету та ефективність роботи Водоканалу.

Нагадаємо, 30 березня Вищий господарський суд України за позовом фірми «Формула» визнав рішення міського виконавчого комітету Львова щодо підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення незаконним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *