ОСТАННІ НОВИНИ

Марку із зображенням Папи погасили сьогодні

|

Спецпогашення марки із зображенням Папи Римського Івана Павла ІІ відбулося сьогодні у Львівській філії «Укрпошти». Спеціальним штемпелем, який виготовили з цієї нагоди, марки погашатимуть лише у Львові і лише один день, відтак, вони стануть раритетом для філателістів.

«Ідея виготовити такий штемпель виникла у нас минулої неділі, після смерті Папи, – розповів голова Львівської обласної спілки філателістів України Олександр Жарівський. – За два дні отримали дозвіл, відтак протягом дуже короткого часу вдалося виготовити і сам штемпель. Марки ним погашатимуть лише протягом сьогоднішнього дня і у світі їх буде рівно стільки, скільки сьогодні буде бажаючих їх придбати. Проте уже від завтрашнього дня працюватиме франкувальна машина, до якої ми виготовили спеціальний штемпель. На ньому будуть викарбувані пророчі слова Папи Римського: «Нехай Господь дасть мир тобі, український народе, бо ти з наполегливою відданістю повернув собі свободу», з якими той звернувся до українців».

Сьогодні марка із зображенням Папи Римського, яку виготовили у честь його приїзду в Україну, коштує 5,4 грн. Проте уже завтра вона подорожчає, адже обкладатиметься ПДВ.

Крім цього до 18 травня, Дня народження Папи Римського Івана Павла ІІ, в Україні планують випустити марку його пам’яті, – повідомив голова Львівської обласної спілки філателістів України Олександр Жарівський.


Вірогідно, ця марка буде представлена на Національній філателістичній виставці, яка відбуватиметься у Києві протягом 17-22 травня, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *