ОСТАННІ НОВИНИ

Народний союз „Українці!” звинувачує Мінюст у тому, що їх не зареєстрували

|

У тому, що Міністерство юстиції України відмовило зареєструвати Народний союз „Українці!” через непідтверджені підписи, члени політради союзу вбачають змову. „Ми вважаємо, що перевірка підписів, яку проводив Мінюст була тенденційною та мала змовницький характер” – заявив член президії політради НС „Українці!” Антін Радомський. За його словами, таким чином, не зареєструвавши їхній союз та „Пору”, Міністр юстиції Роман Зварич автоматично усунув тих конкурентів, які могли б говорити від імені Майдану.

Члени політради навіть зробили порівняльну таблицю між НС „Українці!” та НС „Наша Україна”, якою наголошують, що з’їзд їхнього союзу було проведено швидше, швидше вони подали документи у Мінюст, але документи перевірили на 7 днів пізніше, ніж підписи НСНУ. А. Радомський також наголосив на тому, що Зварич прийняв рішення про перевірку аж 5 тисяч підписів поданих НСНУ, які перевіряли 11 днів, а від НС „Українці” перевірили 1783 підписи, проте чомусь затратили аж 42 дні. Він наголошує на тому, що якби перевірку провели швидше, то вони мали б навіть час, аби подати нові списки, проте реєстрацію продовджили і проводили більше 30 традиційних днів,а НС „Українці!” навіть ніхто не попередив. Водночас, член політради Роман Миська повідомив, що вони провели зустрічну перевірку тих підписів, які у звіті Мінюсту числяться, як непідтверджені. У кількох випадках, зокрема,на Кіровоградщині, Севастополі та одному з районів АРК, де нібито 100% підписів не були підтверджені, вони виявили зворотню ситуацію.

Антін Радомський не виключає того, що волонтери, які збирали підписи для реєстрації союзу, могли припуститися помилки, але, на його думку, „коли мова йде про працівників Мінюсту, то це вже порушення”. Відтак, він вимагає послідовності у словах Р. Зварича і щоби він, якщо буде необхідність „відвів своїх працівників у прокуратуру”. Проте, Радомський не виключає ймовірності того, що такі дії працівники Міністерства юстиції чинили з волі свого керівника.

„У Мінюсті партії поділили на свої-несвої, бажані і небажані, що унеможливило участь у виборах 2006 року „Пори” та НС „Українці!”, але це не означає, що ми не будемо проводити свою діяльність. А. Радомський повідомив, що вони знову збиратимуть підписи для реєстрації, а щодо виборів, то він не виключає, що вони „шукатимуть можливості участі у виборах в межах іншого проекту”. Щоправда, А. Радомський так і не пояснив журналістам, чому вони не подаватимуть до суду, маючи, як він стверджує, достатну ківлькість доказів про зловживання працівниками Мінюсту, зазначивши лише, що наразі не має повного набору документів, оскільки не повернуто підписних листів, які були на перевірці в Міністерстві юстиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *