ОСТАННІ НОВИНИ

В ЛНУ ім. І.Франка говорять про перспективи вступу до НАТО

|

У Львівському національному університеті імені Івана Франка за сприяння інформаційного та документаційного бюро НАТО розпочалася весняна академія “Зміни. Нове НАТО. Нова Україна”. Як зазначив директор інформаційного і документаційного бюро НАТО Мішель Дюрей, мета академії – зробити інформаційний прорив та пояснити молодому українцю, що таке НАТО.

“Українці повинні нарешті зрозуміти чому вони “за” чи “проти” НАТО” – розповів Мішель Дюрей. На його ж думку, процес входження нашої країни до НАТО вже триває.

Перший заступник Міністра закордонних справ України Антон Бутейко наголосив, що вступ України до НАТО саме в інтерсах молодих людей. “І сьогоднішня сесія є одним із тих заходів, який допомагає нам у цій роботі” – додав А.Бутейко. Він також наголосив, що входження України до НАТО є позитивним у будь-якому плані – це свобода ЗМІ, конкурентна економіка, верховенство права та високі критерії демократії.

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, який також бере участь у конференції, заявив, що сьогодні в нашій країні склалося чимало стереотипів про інтеграцію на Захід, а тому без допомоги людей жодної реформи зробити нереально. “Ми усвідомлюємо важливість такої регіональної політики, яка б чітко підтримувала лінію, окреслену нашим Президентом” – сказав керівник області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *