ОСТАННІ НОВИНИ

ВАТ «Концерн Хлібпром» відкрив „Калуський хлібокомбінат”

|

Першого квітня в Калуші Івано-франківської області було урочисто відкрито «Калуський хлібокомбінат». Як повідомляє прес-центр ВАТ „Концерн Хлібпром”, найближчим часом буде створено власну торгівельну мережу у Калуші та навколишніх районах Ів-Франківської області, а також планують створити власний автопарк для швидкого доставлення свіжої продукції до покупців.

Калуський хлібокомбінат заснований ще у 1962 році. У 1979-1991 роках потужність хлібокомбінату становила 55-60 тонн хліба на добу і це було єдине підприємство в місті, що забезпечувало хлібом населення міста та району. Наприкінці 90-х років підприємство було змушене прининити діяльність. Кілька разів робилися спроби відновити діяльність комбінату, однак безуспішно. У липні 2004 року комбінат придбав ВАТ «Концерн Хлібпром». Концерн одразу розпочав реконструкцію комбінату, в ході якої відремонтовано один цех (№1) та введено в дію нову автоматичну хлібопекарську піч БН-50 виробництва Німеччини потужністю 20 тонн хліба на добу. Для забезпечення технологічних процесів виробництва введено в експлуатацію котельню з водогрійними та паровими котлами італійського виробництва з економним використанням енергії.


У другу чергу реконструкції планується змонтувати додаткові потужності, що дасть змогу збільшити асортимент та збільшити продуктивність виробництва до 45 т на добу, а в згодом планується відновити діяльність хлібобулочного цеху №2 в якому розташуються лінії по виробництву хлібобулочної продукції, кондитерських виробів, тістечок, пряників. Буде налагоджено випуск круасанів, виробів зі слойного тіста а також макаронних виробів.


«П`ятирічний план розвитку компанії передбачає здійснення інвестицій в розмірі 120 млн. грн” – зазначив генеральний директор ВАТ «Концерн Хлібпром» Вадим Вишневський. – „Це дозволить збільшити присутність концерну на ринку України, а також диверсифікувати випуск хлібобулочних з акцентом на нових сортах та видах, зокрема на продукції, яка в Україні ще не виробляється».


На підприємстві вже створено 60 робочих місць, а зі збільшенням виробничих потужностей кількість працюючих сягне 200 чоловік. Освоєння хлібного цеху №2 дасть змогу підприємству збільшити робочі місця до 350 чоловік.


Довідка: ВАТ “Концерн Хлібпром” – один з найбільших виробників хліба в Україні. В структуру Концерну входить дочірні підприємства «Вінницяхліб», «Львівський хлібозавод №5», “Червоноградський хлібозавод”, “Самбірський хлібокомбінат”, «Могилів-Подільський хлібозавод», «Гайсинський хлібозавод», «Калуський хлібокомбінат», “Подільське борошно” та “Торговий дім “Український хліб”. Статутний фонд Концерну – 17,4 млн грн. У 2004 році середньодобове виробництво хліба по ВАТ “Концерн Хлібпром” становило близько 260 тон. За результатами 2004 року частка ВАТ “Концерн Хлібпром” у загальнодержавному ринку хлібо-булочних виробів становила близько 6%. ВАТ “Концерн Хлібпром” володіє мережею з 50 магазинів, в тому числі 2 магазинами власної торгової марки „Хлібна хата”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *