ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуацію в Бродах вивчить комісія

|

Створено спеціальну комісію, яка вивчатиме ситуацію, що склалася у Бродівському районі – загострилось протистояння між головою районної ради Назаром Котишиним і головою РДА Олегом Панькевичем. До складу комісії увійшли голови районних рад Львівщини, а очолив її заступник голови Львівської обласної ради Ігор Держко – таке рішення прийнято сьогодні під час засідання Асоціації місцевих рад “Ради Львівщини” під головуванням Михайла Сендака.

За словами голови районної ради, новопризначений голова Бродівської райдержадміністрації Олег Панькевич поставив собі за мету усунути його із займаної посади. Вже кілька разів поспіль на сесіях районної ради ставиться на голосування питання про висловдення недовіри п.Котишину і жодного разу це питання не набрало необхідної кількості голосів. “Я звернувся до громади, звертаюсь до Голови обласної ради і хочу повідомити, що в таких умовах далі працювати неможливо. Внаслідок цього протистояння не вирішуються соціально-економічні проблеми регіону”, – заявив на засіданні Асоціації голова Бродівської районної ради.

На пропозицію Михайла Сендака створено комісію з представників Асоціації, яка вивчатиме конфліктну ситуацію.”Я особисто в будь-який час готовий приїхати до Бродів і сісти за один стіл з Котишиним і Панькевичем, аби залагодити конфліктну ситуацію”, – зазначив голова облради Михайло Сендак.

Голови районних рад переконані, що саме в такий спосіб стартує передвиборча кампанія 2006 року і деякі політичні партії будуть робити спроби усунути голів районних рад із займаних посад. Учасники зустрічі вирішили підготувати звернення і до голови ЛОДА Петра Олійника з проханням провести двосторонню зустріч голів представницьких та виконавчих гілок влади на Львівщині , аби обговорити ситуацію в районах (орієнтовна дата проведення до 20 квітня).

Окрім того, 22 і 23 квітня голови районних рад на чолі з головою Львівської обласної ради Михайлом Сендаком братимуть участь у Всеукраїнських зборах представників місцевого самоврядування у Києві. Представники Асоціації запропонували підготувати звереннення до Президента України Віктора Ющенка про визнання особливого статусу Львівської обласної ради і районних рад Львівщини ( Львівська обласна рада була єдиною серед обласних рад України, яка підтримувала “Нашу Україну”). Опісля проведення всеукраїнських зборів представників місцевого самоврядування у Києві, на Львівщині буде організовано обласну нараду голів сільських рад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *