ОСТАННІ НОВИНИ

Українські владики побувають на церемонії похорону Івана Павла ІІ. Прості громадяни - навряд чи

|

8 квітня на церемонії похорону Святішого Отця Папи Римського Івана Павла ІІ у Ватикані будуть присутні Глава УГКЦ Блаженнійший Любомир Кардинал Гузар, Львівський митрополит, Його Еміненція Кардинал Мар’ян Яворський, керівник Василіанського Чину о. Григорій Гриньків, які відбули у Ватикан минулими вихідними, – повідомив Західній інформаційній корпорації начальник відділу у справах релігій Львівської ОДА Роман Кураш.

За його словами, він не поінформований про те, хто з владик і правлячих єпископів від Львівщини буде присутній на похоронах Святішого Отця, оскільки «вони не зобов’язані ставити про це до відома відділ у справах релігій». Також він зазначив, що представники львівської влади не планували участі у церемонії похорону, принаймні, офіційно.

А от у пересічних українців нема можливості потрапити на похорон Іоанна Павла II. Вони просто не встигнуть отримати візу.
В консульському відділі посольства України в Італії Форуму розказали, що поки що до них не надійшло розпорядження про введення спрощеної процедури видачі віз людям, які хочуть побувати на цьому тижні у Ватикані, щоб попрощатися з Папою римським.

Для того, щоб отримати візу в Італію, необхідно записатися на прийом в консульський відділ, черга куди формується на п’ять тижнів вперед. Чекати візу доводиться 10—14 днів.

В оформленні поїздки в ці дні на Апенніни не допоможуть навіть турагентства. В кращому разі отримати візу модна за два тижні після подачі документів. Шанс є лише в тому випадку, якщо вже відкрита Шенгенська віза, повідомляє “Львівська хвиля” з посиланням на «Інтернет репортер».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *