ОСТАННІ НОВИНИ

Упродовж першого кварталу до бюджету області надійшло 206,3 млн. гривень податків

|

206,3 млн. гривень податків та зборів надійшло упродовж першого кварталу до бюджету області, повідомляє прес-служба ЛОДА. За її даними, це на 34,3 млн. гривень більше, аніж за цей період минулого року.

Водночас, за даними начальник головного фінансового управління ЛОДА Олег Демків, розрахунковий план на І квартал 2005 р. виконано на 97,7 відсотка. Недоодержано 4,9 млн. грн., що в основному пояснюється необґрунтованим збільшенням місцевими радами планових показників при затвердженні бюджетів, а також нерівномірним розподілом цих показників у розрізі місяців.

Найнижчий відсоток виконання плану надходження доходів у І кварталі – в бюджетах міст Самбора (план виконано на 78,1 відсотка), Борислава (85,4 відсотка), а також Сокальського (73,6 відсотка), Старосамбірського (73,7 відсотка), Сколівського (77,9 відсотка), Жовківського (81,9 відсотка), Самбірського (82,2 відсотка), Городоцького (83,5 відсотка) районів. Знижує рівень виконання, в основному, недонадходження податку з доходів фізичних осіб.

План мобілізації у І кварталі 2005 р. до Державного бюджету України доходів, за рахунок яких здійснюється перерахування дотації вирівнювання місцевим бюджетам, виконано на 103 %. Завдяки цьому місцеві бюджети одержали 156,1 млн. грн дотації вирівнювання з держбюджету, що становить 102,9 відсотка до плану.

Протягом січня-березня ц. р. з державного бюджету одержано субвенцію на виплату допомоги сім”ям з дітьми, малозабезпеченим сім”ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам в сумі 28,7 млн. грн. і повністю проведено розрахунки з одержувачами допомог за січень-лютий та на 45 відсотків – березень.

На відшкодування пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу одержано у січні-березні з держбюджету субвенцію в сумі 4,7 млн. грн., що дало можливість повністю забезпечити розрахунки і не допустити заборгованості на 1 квітня.

У січні-березні ц. р. за допомогою механізму, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 11.01.2004 р. № 20, одержано з Державного бюджету субвенцію для надання передбачених чинним законодавством пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу та інших житлово-комунальних послуг в сумі 40,9 млн. грн. Проте повністю погасити заборгованість, яка на 1 квітня становить близько 3 млн. грн., не вдалося через відсутність боргів підприємств житлово-комунального господарства перед структурними підрозділами НАК „Нафтогаз України” та енергопостачальними організаціями.

Для надання інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 1 квітня одержано субвенцію та проведено розрахунки на суму 3,3 млн. грн., але заборгованість з компенсації втрат від пільгового перевезення пасажирів становитиме близько 2,7 млн. грн.

З метою погашення заборгованості з пільг та субсидій населенню в оплаті за житлово-комунальні послуги та компенсації втрат від пільгового перевезення облдержадміністрацією направлено клопотання в Міністерство фінансів України щодо перерахування області в квітні ц. р. субвенцію грошовими коштами в сумі 6 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *