ОСТАННІ НОВИНИ

Миші і люди вдруге у Львові

|

Театр-компанія „Бенюк і Хостікоєв” вдруге приїхали до Львова, щоб продемонструвати свою виставу „Про людей і мишей”. Нагадаємо, що минулого разу київські театрали показували цю ваставу в стінах театру ім. М. Заньковецької в рамках „Золотого лева”, а за кілька хвилин, себто о 19:00 четвертого квітня, Бенюк, Хостікоєв, а також Наталія Сумська вийдуть на сцену львівської Опери.


Так як вистава перегукується із темою торгівлі людьми, прес-конференція народних артистів здобула тему, яку сформували члени прес-клубу ринкових реформ – «Проблеми торгівлі людьми в контексті вистави «Про людей і мишей». Одразу після вступного слова, спілкування між акторами та журналістами вийшло з-за рамок обумвовленої теми і почало торкатися найрізноманітніших точок дотику театрального життя із життям буденним.

Майже одразу заговорили про зарплатню артистів. З цього приводу Анатолій Хостікоєв висловився: «Часом так важко дивитися на існування театрів, що одного разу просто хочеться зіграти «Отелло», передушитти всіх і більше не виходити на сцену». Натомість Богдан Бенюк вважає, що актор може гідно жити, за умови, що керівництво театру намагатиметься цього досягти: «Найбільша проблема театрів – їхні директори. Сьогодні театралам не можна просто чекати грошей від держави, це нонсенс. Потрібно діяти, коли буде потреба, то потрібно підняти свою задницю і їздити, їздити навіть по школах».

Становище театру залежить ще й від рівня самого суспільства, – вважають актори. До прикладу, чому багато з акторів за пекельну місячну працю отримують по 250 гривень, в той час, як «звьозди» за одну пісню отримують по сто доларів. «Чому?» – запитує Бенюк в нікуди.

Вистава «Про людей і мишей» зіграна в майже всіх областях України і є другим проектом «Бенюка та Хостікоєва». Наступна прем’єра, яка готується – «Біла Ворона» про життя та діяльність великої француженки Жанни Д’Арк. Пан Бенюк каже, що в цій виставі задіяно понад 60 людей. Не виключено, що швидко цю виставу зможе побачити і львівський глядач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *