ОСТАННІ НОВИНИ

Львів готується до трауру за Папою Римським

|

У зв’язку із смертю Папи Римського Івана Павла ІІ у нашому місті планують оголосити траур – повідомив секретар Львівської міської ради Зеновій Сірик. За його словами зараз готується відповідне розпорядження міського голови, але вірогідніше, що траур буде оголошено на день похорону Папи Римського. Цього дня у Львові вивісять траурні прапори а також виголосять офіційні співчуття на адресу офіційних установ Ватикану та Польщі.

26-27 червня 2001 року Папа Римський відвідав з пастирським візитом Львів, де провів два Богослужіння у латинському та візантійському обряді на Львівському іподромі, у яких взяли участь кілька сот тисяч прочан з України, взяв участь у зустрічі у зустрічі з молоддю, яка відбулась біля о греко-католицької церкви у житловому масиві Сихів, відвідав Архикафедральний собор УГКЦ святого Юра, римо-католицький кафедральний собор Успіня пресвятої Богородиці, Вірменську церкву та римо-католицьку семінарію у Брюховичах.

Папі Римському присвоєно звання почесного громадянина Львова, перед греко-католицькою церквою на Сихові йому було встановлено пам’ятник, а на фасаді римо-католицького кафедрального собору встановлено меморіальну таблицю з нагоди річниці візиту Папи Римського до Львова, повідомляє «Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *