ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ вітає ідею штатних капеланів

|

Українська греко-католицька церква вітає ідею міністерства оборони про запровадження штатних посад капеланів у військових частинах, повідомляє прес-служба УГКЦ.

„Наша Церква вітає таку ініціативу Міністерства оборони, – повідомив у коментарі для прес-секретаріату Глави УГКЦ преосвященний владика Михаїл Колтун, єпарх Сокальський, представник єпископату від УГКЦ для духовної опіки військовослужбовців Збройних сил, силових структур і всіх військових формувань в Україні. – У попередні роки ми докладали зусиль, щоб в українському війську був запроваджений інститут капеланства. З цією метою було досягнуто певної взаємодії з іншими Церквами України і капеланство ставало темою спільних конференцій, засідань та семінарів”.

Крім того, Владика Михаїл розповів, що УГКЦ, у відповідь на таку ініціативу Міністерства оборони, готова призначити своїх священиків для душпастирського служіння військовим греко-католикам – вірним нашої Церкви. „У нас вже є декілька священиків, які набули великого досвіду у цьому своєрідному способі служіння”, – сказав на завершення Владика Михаїл Колтун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *