На продовольчих ринках Львівщини спостерігається тенденція до зниження ціни на м’ясо, що пов’язано із насиченням ринку цією продукцією. Так, протягом останньої декади яловичина подешевшала на 1,3%, – повідомила заступник начальника Державної інспекції контролю за цінами у Львівській області Любов Висоцька. Протягом поточного кварталу вартість сала знизилася на 12%.
Також, протягом останньої декади знизилася ціна на птицю бройлера – на 1%, сир домашній – на 14,3% (на підприємствах торгівлі – на 2,1%), сметана – на 17,8%. Водночас, на підприємствах торгівлі області відбувається збільшення вартості манки і птиці у межах 0,5-1,5%, цукру – на 9,5%.
«Але тенденція до зниження ціни швидше за все зберігатиметься недовго, оскільки наші підприємці, на відміну від західних, піднімають ціни перед святами на свою продукцію і пов’язано це не з ринковими відносинами, а нашою ментальністю», – зазначила Л.Висоцька.