ОСТАННІ НОВИНИ

Димінський домовився з владою, що „Карпати” стануть народною командою

|

Футбольний клуб „Карпати” незабаром може стати акціонерним товариством відкритого типу. Про це сьогодні заявив почесний президент клубу Петро Димінський. За словами П.Димінського, у понеділок в кабінеті голови ЛОДА Петра Олійника відбулася зустріч, на якій крім Олійника та Димінського були присутні міський голова Львова Любомир Буняк та голова обласної ради Михайло Сендак. Сторони дійшли згоди про потребу створення ВАТ „ФК Карпати”.

Акціонерами його мають стати нинішній власник клубу, ТзОВ „ФК Карпати”, міська влада в особі комунального підприємства „Спортресурс” та обласна влада, яку теж представлятиме відповідне підприємство.

Блокуючий пакет акцій, 25 відсотків плюс одну, на думку Петра Димінського повинні отримати вболівальники „Карпат”. Таким чином, вважає він, у Львові буде створена „народна” команда. Димінський провів аналогії з мадридським „Реалом” та „Манчестер Юнайтед”. В Україні, за його словами, подібних аналогів немає.

Досягнені домовленості президент „Карпат” назвав протоколом про наміри. За його словами, найближчими днями буде створена робоча група, яка повинна напрацювати необхідні документи та обговорити механізми створення ВАТ. Зі сторони ФК „Карпати” до цієї групи увійде новопризначений генеральний директор клубу Богдан Федоришин.

Петро Димінський розраховує, що владні структури свою частку до статутного фонду новостворюваного акціонерного товариства внесуть відповідним комунальним майном. Зокрема, йдеться про стадіон „Україна”, на якому „Карпати” проводять домашні матчі.

Незважаючи на згоду керівників міської та обласної влади, рішення про їх участь у ВАТ „ФК Карпати” мають бути затверджені відповідними радами. Можливо тому, говорячи про перспективи нового акціонерного товариства, Петро Димінський постійно наголошував: „Якщо воно буде створене”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *