ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські уенпісти збирають дитячу літературу для українського села в Молдові

|

Залізнична районна організація Української народної партії організовує збір дитячої та шкільної літератури українською мовою для мешканців українського села Феропонтівка у Молдові. Книжки можна приносити з 29 березня до 1 квітня за адресою: м. Львів, вул. Широка, 64 – повідомляє прес-служба ЛОО Української Народної Партії.

Українське село Феропонтівка розташоване за дванадцять кілометрів від Комрата, “столиці” Гагаузії. Тут на початку березня побувала група спостерігачів на молдовських парламентських виборах, які і розмістили інформацію про необхідність підтримати українську культуру у цьому селі на www.maidan.org.ua. В Феропонтівці діє школа, яку відвідують українські, гагаузькі і молдовські діти.

Голова Залізничної районної організації Української Народної Партії Володимир Саврук, у телефонній розмові з вихователькою дитсадка у Феропонтівці, з’ясував, що у селі проживає 115 дітей – українців за національністю. 85 з них – школярі, 30 – відвідують дитячий садочок. Є велика проблема з підручниками та художньою літературою. Зовсім немає книжечок для дітей-дошкільнят. Тому феропонтівці радо приймуть допомогу від львів’ян.

На початку березня подібну акцію провела Галицька районна організація Української Народної Партії, під час якої було зібрано понад півтисячі українських книжок для української недільної школи при козацькому Свято-Дмитрівському храмі у Харкові.

Довідка: Гагаузія – це автономний район на півдні Молдови. Тут проживають 153 тисячі громадян, серед яких переважна більшість – гагаузи, а також молдовани, болгари і українці. Село Феропонтівка було засноване українцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *