ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські політики обговорювали політичне структурування України

|

Під час сьогоднішнього круглого столу голови кілької обласних та міських осередків політичних партій обговорили політичне структурування України. Власне, вони говорили про плюси та мінуси створення Народного союзу „Наша Украни”, співпрацю чи опозицію до цієї партії. Усі учасники круглого столу зійшлися на думці про те, що співпраця буде, проте у різних формах.


Голова ЛОО Партії промисловців та підприємців Володимир Макара наголосив на дещо штучному створенні НСНУ, оскільки методи та принципи створення не було обговорено з політичними спільниками. Проте він не виключає того, що на парламентські вибори вони будуть об’єднуватися в коаліцію.

Перший секретар обкому СПУ Євген Таліпов вважає, що НСНУ існуватиме лише під час каденції Ющенка: „Вважаю, що це суто президентська партія, яка розвиватиметься під час президенства Ющенка, а потім її лави почнуть зменшуватися, як лави Партії регіонів чи СДПУ(о)”. Він також обурений тим, що при створенні НСНУ було практично покинуто політичних соратників. Проте він вважає, що для остаточної перемоги НСНУ необхідно буде блокуватися з Рухом, УНП. „На вибори ми ж підемо окремо. Правий і центральний фланги вже зайняті, і лівий якраз для нас та комуністів” – вважає Тіліпов. Проте він зазначає, що вони і надалі підтримуватимуть Ющенка і не будуть опонентами новоствореної партії, а, швидше, – соратниками.

Голова ЛМО УНП Юрій Кужелюк натомість наголошував на тому, що Народний союз „Наша Україна” не має чіткої політичної іделогії. „Ми повинні підтримувати президента, але й мати свій голос і вказувати на помилки” – зазначає він.

Натомість, голова міської організації НРУ Богдан Бедрило вважає, що зараз жодна політична організація чітко не скаже, як вона піде на вибори, просто потрібно знайти конфігурацію,яка б влаштувала більшість. Він також зазначив, що те наскільки успішним буде проходження НСНУ в парламент великою мірою залежатиме від того, чи виконає Ющенко свою програму. „Зрозуміло, що на 100% програму виконати неможливо, але ми ж не станемо в опозицію до Ющенка і не почнемо блокуватися з Януковичем. Будемо часково брати ці помилки на себе”.

Учасники круглого столу наголосили, що їхнє не надто схвальне ставлення до цієї партії аж ніяк не обумовлене формування партійних списків, де львівські політики йшли б не у перших лавах. Б. Бедрило вважає, що це занадто меркантильно, а Ю. Кужелюк наголосив, що, якби суть була у списках, то вони навпаки б намагалися вступити у НСНУ якомога швидше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *