ОСТАННІ НОВИНИ

Цукор подорожчав, а борошно - подешевшало

|

Минулого тижня ціна на борошно вищого ґатунку на підприємствах торгівлі знизилася на 8,3%, натомість вартість цукру зросла на 2,9%, – повідомила заступник начальника Державної інспекції з контролю за цінами у Львівській області Любов Висоцька.


На підприємствах торгівлі на 2,2% знизилася ціна на ковбасу варену. Причиною зниження цін став той факт, що ці продукти було завезено на Львівщину з інших регіонів за нижчою закупівельною ціною.

«На ринку м’ясопродуктів минулого тижня також відбувалися зміни. На ринках області свинина подешевшала на 5%, а курятина подорожчала на 6%. Ціни на курятину зберігають тенденцію до зростання, оскільки цей продукт завозиться на Львівщину у недостатній кількості. Окрім того, на збільшення вартості курятини впливає невизначеність ситуації з ввізним митом та призупинка експорту з-закордону», – додала Л.Висоцька.

«Хочу зазначити, що продовжують підвищуватися ціни на овочеву продукцію. На ринках Львівщини підвищення сягає 15-59% (на 59% подорожчала морква), а на підприємствах торгівлі — 7,6%-13%.

Водночас, не можна говорити, що ціни на соціально необхідні продукти у Львівській області є найвищими в Україні. Згідно моніторингу, у січні-лютому ціни на Львівщині були нижчими за середньостатистичні в Україні, за виключенням вермишелю, яка виготовляється у нас у незначних обсягах, та олії, яка повністю завозиться з інших регіонів», – зазначила заступник начальника Держінспекції з контролю за цінами. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *