ОСТАННІ НОВИНИ

Заступник посла Німеччини цікавиться політичною та економічною ситуацією на Львівщині

|

Заступник посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Йоханнес Регенбрехт обговорив із заступником голови ЛОДА Валерієм П’ятаком суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в регіоні. Про це вони говорили під час сьогоднішньої офіційної зустрічі в ЛОДА.

Заступника посла цікавила співпраця Львівщини з інвесторами з Німеччини та інших країн. Він також обіцяв допомогу з боку Німеччини щодо створення відділів євроінтеграції, зокрема, запропонував, що вони можуть надавати необхідні тренінги фахівцям регіональної влади, на що В. П’ятак схвально відгукнувся. Пана Регенбрехта закікавило і прикордонне співробітництво, особливо – українсько-польські відносини, візовий режим та ставлення українців до Шенгенської угоди.

В. П’ятак поінформував заступника посла про співпрацю з німецькими інвесторами та запевнив, що політична ситуація на Львівщині не має надто гострих кутів. Він зазначив, що ведуться переговори й з іншими потенційними інвесторами.

Окрім зустрічі в ЛОДА програмою перебування Й.Регенбрехта передбачено зустіч у міськвиконкомі, зустріч зі студентами ЛНУ ім. І. Франка та відвідання концерну “Леоні”.

Довідка: Німеччина є одним з основних торговельних партнерів Львівщини і за обсягом торгівлі займає третє місце серед країн, з якими співпрацюють підприємтсва області. Минулого року зовнішньоторговельний оборот області з Німеччиною склав 232,7 млн. дол. Станом на перше січня німецькі інвестори в економіку області внесли 51,45 мільйонів доларів, 12,8 з яких – протягом минулого року. з початку року для ознайомлення з інвестиційними можливостями регіону Львівщину відвідали представники німецьких компаній “Роберт Бош ГмбХ”, “Тенгельманн”, “Дімпекс ГмбХ”, “АКО” та “Таката-Петрі ГмбХ”. Під кінець березня заплановано відкриття у Львові Представництва Бюро німецької економіки. Всього на Львівщині створено 119 підприємтств за участю німецького капіталу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *