ОСТАННІ НОВИНИ

Адміністрація подала раді звіт про бюджет минулого року

|

У відповідності до вимог Бюджетного кодексу України облдержадміністрація подала обласній раді звіт про виконання обласного бюджету Львівської області за 2004 рік, повідомляє прес-служба Львівської ОДА з посиланням на начальника головного фінансового управління ОДА Олега Демківа.

За даними прес-служби, упродовж 2004 року до загального фонду обласного бюджету надійшло 156416,4 тис.грн. податків, зборів та неподаткових платежів, що становить 118,7 відсотка до річного плану з урахуванням внесених змін та 113,9 відсотка до розрахункового показника Міністерства фінансів України. Планові показники перевиконано на 24601,9 тис.грн. Перевиконання плану досягнуто по усіх без винятку податках і платежах обласного бюджету.

Однак, у порівнянні з 2003 роком надходження податків і зборів, до загального фонду обласного бюджету зменшилися на 20450,9 тис.грн. або на 11,6 відсотка. Зменшення надходжень пов’язане з перерахуванням до державного бюджету 20654,8 тис.грн. у зв’язку із перевиконанням доведеного Мінфіном України плану надходження закріплених доходів відповідно до статті 68 Закону України „Про Державний бюджет України на 2004 рік”. Перераховані до державного бюджету кошти повернуто в обласний бюджет у повному обсязі шляхом надання дотації.

Оскільки в дохідній частині загального фонду обласного бюджету питома вага надходжень податку з доходів фізичних осіб становить 87 відсотків, і надходить цей податок до обласного бюджету за рахунок відрахувань 25 відсотків обсягу його справляння на території області, саме завдяки перевиконанню плану надходжень податку з доходів фізичних осіб до бюджету області досягнуто перевиконання плану дохідної частини обласного бюджету.

Протягом 2004 року до обласного бюджету податку з доходів фізичних осіб надійшло в сумі 136095,0 тис.грн., що становить 137,5 відсотка до уточненого плану. Виконанню планових показників вказаного податку сприяло погашення заборгованості із заробітної плати працівникам різних галузей економіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *