ОСТАННІ НОВИНИ

На святкування Дня міста до Львова може завітати Катерина Чумаченко

|

День народження свого міста цьогоріч львів’яни святкуватимуть восьмого травня. Заходи, які заплановані лише на один день, стануть репетицією до відзначення 750-річного ювілею. Заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Романів повідомила, що на свято до Львова може приїхати перша леді – Катерина Чумаченко.

Новинкою цьогорічного Дня міста стане проект під назвою „Львів-ретро”, за допомогою якого організатори спробують відтворити дух Львова XVIII-XX сторіччя. За словами заступника голови оргкомітету Лева Захарчишина, на площі А.Міцкевича розташується стилізована кав’ярня під відкритим небом. Там також буде влаштовано подіум, на якому найрізноманітніші колективи виступатимуть у стилі ретро.

Ще одним нововведення стане Фестиваль вуличних артистів „Весь Львів –театр”. Атракції можна буде побачити на відрізку від площі Галицької до площі Ринок. Крім того, організатори свята запланували уперше на День Львова провести Галицький турнір. Біля порохової вежі змагатимуться справжні лицарі, нагадуючи про середньовічний Львів.

Традиційно святкування Дня міста відбуватиметься на різноманітних тематичних майданчиках. Любителі класичної музики відпочиватимуть біля палацу Потоцьких, дити – в парку імені І.Фанка, а молодь сконцентрується в центральній частині міста, де з першої години триватиме концерт популярної естрадної музики.

А розпочнеться свято з великого спортивного дійства – параду ветеранів спорту. Вечір закінчиться гала-концертом, за попередніми домовленостями наприкінці дня для львів’ян заспівають гурт «BB” та львівські виконавці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *