ОСТАННІ НОВИНИ

Генеральним директором ДК “Укргазвидобування” став виходець зі Львівщини

|

Генеральним директором Дочірньої компанії “Укргазвидобування” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” призначено Іллю Рибчича. Відповідний наказ було підписано 11 березня. Іншим наказом з цієї посади звільнено Євгена Бакуліна, який обіймав її з червня 2003 року – повідомляє прес-центр НАК “Нафтогаз України”.

Ілля Рибчич збереже за собою посаду члена правління Компанії. У “Нафтогазі” він відповідає за діяльність Компанії з видобутку та транспортування природного газу, а також курує роботу ДП “Наука-Нафтогаз”.

Ілля Рибчич вже очолював ДК “Укргазвидобування”. Під його керівництвом газовидобувна галузь України вийшла з тривалої кризи. Вперше з 1991 року розвідані запаси вуглеводнів перевищили поточний газовидобуток, почалося зростання обсягів видобутку енергоресурсів. Ілля Рибчич ініціював розвідку надглибоких покладів природного газу на глибинах понад 6 тис. м, які раніше вважалися неперспективними.

Довідка: Ілля Рибчич народився у селі Ільник Турківського району Львівської області. Закінчив Дрогобицький нафтовий технікум та Івано-Франківський інститут нафти та газу за спеціалізацією “буріння нафтових та газових свердловин”. Кандидат технічних наук. Трудову діяльність розпочав у геологорозвідувальній експедиції “Кримнафтогазрозвідка”. Згодом працював у “Кримморгеології”, у Красноградському управлінні бурових робіт. З 1986 року працював на керівних посадах підприємств газовидобувної промисловості.

1996 року Ілля Рибчич очолив ДП “Укрбургаз” АТ “Укргазпром”, з 1997 року – призначений членом правління АТ “Укргазпром”, заступником голови правління. Після створення “Нафтогазу України” призначений членом правління Компанії. З моменту створення у 1998 році по червень 2003 року очолював ДК “Укргазвидобування”. З червня 2004 р. – заступник голови правління НАК “Нафтогаз України”.


Нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора (1981 р.), орденом “За заслуги” ІІ та ІІІ ступеня, Лауреат Державної премії СРСР 1982 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *