ОСТАННІ НОВИНИ

„Львівобленерго” заперечує статтю „Григоришин поверне ще одне обленерго?”

|

ВАТ „Львівобленерго” розповсюдило сьогодні заяву, в якій заперечує статтю „Григоришин поверне ще одне обленерго?”, опубліковану інтернет-виданням „Українська правда”, називаючи її відверто неправдивою і неперевіреною. Подаємо текст заяви повністю:

„Дев’ятого березня 2005 року опублікувало матеріал „Григоришин поверне ще одне обленерго?” (www.ПРАВДА.com.ua, 9.03.2005, 20:15), у якому йдеться про те, що „рішення керівництва обленерго про передачу реєстру “Львівобленерго” компанії-реєстратору ТОВ “Інтер-Сервіс-Реєстр” (Дніпропетровськ) суперечить законодавству України”. Таку інформацію у матеріалі подано із посиланням на лист-відповідь прокуратури Львівської області на звернення глави наглядової ради “Львівобленерго” Володимира Куйди, яке він передав агентству “Інтерфакс-Україна”.

По-перше, п.Куйда не має повноваження назватися головою і навіть не є членом Спостережної Ради ВАТ „Львівобленерго”, оскільки компанії, яка надає йому такі повноваження, не було у числі акціонерів ВАТ «Львівобленерго» на момент проведення останніх Загальних зборів акціонерів. Склад легітимної Спостережної Ради ВАТ «Львівобленерго» закріплено протоколом лічильної комісії попередніх зборів акціонерів, змінити її склад без згоди акціонерів ніхто не має права, оскільки, за законом, це виключна компетенція Загальних зборів.

По-друге, ВАТ “Львівобленерго” передало реєстр акціонерів компанії-реєстратору ТОВ “Інтер-Сервіс-Реєстр” (Дніпропетровськ), припинивши співпрацю із компанією “Об’єднаний фондовий реєстратор”, після того, як господарський суд м.Києва, розглядаючи справу про систематичне невиконання зобов’язань за договором на ведення реєстру “Об’єднаним фондовим реєстратором”, виявив низку порушень і зобов’язав його, у зв’язку з припиненням дії договору, передати реєстр акціонерів іншому реєстратору. Керівництво “Львівобленерго” зі всією відповідальністю заявляє, що станом на сьогоднішній день у компанії відсутня інформація про існування будь-яких судових справ, а тим більше рішень суду стосовно ВАТ “Львівобленерго” про передачу реєстру, повернення попереднього реєстратора, нелегітимність керівництва чи з інших подібних питань. Якщо ж такі рішення з’являться в день проведення Загальних зборів акціонерів (14 березня 2005 року), то це свідчитиме лише про спробу певних осіб зірвати проведення зборів, дезорганізувати роботу стратегічно важливої компанії, незаконно захопити керівництво Товариством, як це мало місце у “Прикарпаттяобленерго” і “Полтаваобленерго”.

І по-третє, інформація у ЗМІ про недотримання ВАТ „Львівобленерго” податкового законодавства і застосування до компанії фінансових санкцій на загальну суму 15,809 млн грн, також не відповідає дійсності. У Товаристві справді з березня по грудень 2004 року тривала податкова перевірка, на підставі якої складений акт, де піднято питання донарахування податків у вищезазначеному розмірі. Однак, до цього часу жодного рішення з цього приводу податковою інспекцією не винесено, а відтак і немає підстав вважати, що “Львівобленерго” не сплатило податки. Лише суд може встановити, чи мала місце несплата податків і чи правомірними були дії податківців, а протягом останніх років податковою інспекцією неодноразово виявлялись “порушення”, однак у переважній більшості випадків судові органи не погоджувались з податківцями і скасовували їх рішення як незаконні.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *