ОСТАННІ НОВИНИ

Запрацювали ургентні операційні 8-ї клінічної міської лікарні

|

Сьогодні відбулося відкриття оновленого ургентного блоку 8-ї клінічної міської лікарні. Три операційні зали ургентного блоку лікарні були закритими ще у травні минулого року після припису-заборони СЕС проводити у них операції. За словами головного лікаря 8-ї клінічної лікарні Зеновія Гузара, на ремонт операційних було витрачено з міського бюджету понад 200 тис. грн., окрім того, ще на 300 тис. грн. закуплено обладнання.

«Мені, як члену бюджетної комісії міськради, знайомо наскільки важко було серед бюджетного року відшукати цих півмільйона гривень. Важко ще й через те, що медицина у Львові не вважається пріоритетною галуззю, це ж не водо- чи теплопостачання. Проте, за допомогою небайдужих до проблем лікарні людей вдалося ці гроші отримати з бюджету і вже вчора ми отримали право від державного санітарного лікаря відкрити операційні і надавати невідкладну допомогу», – зазначив головний лікар. Він наголосив, що 8-ма лікарня є другою за значенням (після лікарні швидкої допомоги), де є можливість надавати ургентну допомогу потерпілим.

За рік у медичному закладі проходять лікування близько 10 тисяч хворих, відбувається понад 2 тисячі операцій. Уже цими днями в лікарні розпочали ремонт іншого – планового операційного блоку. З.Гузар зазначив, якщо буде виділено достатньо коштів, то цей блок зможуть відкрити через півроку, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *