ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентуватимуть джазово-симфонічну програму „Сяйво”

|

У Львові вперше в Україні презентуватимуть джазово-симфонічну програму „Сяйво”. Презентація відбудеться завтра о 18 годині у Львівській державній філармонії. Провідний британський саксофоніст Джон Сурман та контрабасист Кріс Лоуренс гратимуть у супроводі київського струнного квартету. 28 лютого відбудеться концерт у Національній філармонії України в Києві, де британці спробують інмпровізувати з українським бандуристом Романом Гриньківим.

Як зазначила асистент менеджера Британської Ради в Києві Ірина Марутенко, гастролі проходят у рамках мистецької програми Британської Ради, яка має на меті представлення творчого потенціалу, динаміки і розмаїття сучасного мистецтва Великої Британії, а також сприяння взаємозбагаченню культур сучасної Британії та України. Особливість концерту полягає в тому, що Джон та Кріс не грамитуть за партитурою, а імпровізуватимуть. Відтак, саме таке звучання можна почути лаше один раз.

Як зазначив Д. Сурман, у джазі важливо, щоби не грати однаково кожен раз. „Можна мати свободу навіть в межах одної структури” – вважає він. Особливістю концерту, на його думку, буде те, що вони працюватимуть не самі, а з українським колективом, відтак одночасно працюватиме, практично, дві культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *