ОСТАННІ НОВИНИ

У Перемишлянах протестують проти призначення нового голови РДА

|

Близько 300 мешканців Перемишлян виступили проти кандидатури члена УНП Богдана Коваліва на посаду голови Перемишлянської РДА і запропонували на цю посаду голову фракції „Наша Україна” райради, члена ВО „Батьківщина” Юрія Пивчука. Відповідна резолюція була прийнята вчора у Перемишлянах під час зібрання громадськості, політичних партій та громадських організацій демократичного спрямування.

Мешканці Перемишлян виступили проти узурпації влади Українською народною партією і за формування районної влади народної довіри. Більшість виступаючих засудили можливість призначення Богдана Коваліва, оскільки, за їх словами, він був членом СДПУ(О) і керівником податкової міліції району. Членом УНП Богдан Ковалів став лише у листопаді 2004 року, інформує „Контекст-медіа“.

Голова районної організації ПППУ Анатолій Гасюк розповів присутнім, що ще 14 січня 12 політичних партій та громадських організацій району прийняли звернення, яким підтримали на посаду голови РДА Юрія Пивчука. Це звернення було передане колишньому заступнику керівника обласного штабу Віктора Ющенка Володимиру Вязівському. За його словами, в результаті Юрій Пивчук навіть не попав у список кандидатів на посаду голови РДА.

Юрій Пивчук у своєму виступі зазначив, що не має великого бажання очолити райдержадміністрацію, але готовий це зробити, щоб не допустити до цієї посади „колишнього есдека” Богдана Коваліва. „Нехай буде будь-хто інший, тільки не він”, ― наголосив Юрій Пивчук.

Анатолій Гасюк додав, що всі матеріали, у тому числі цього зібрання, будуть передані голові Львівської ОДА Петру Олійнику.

У разі затвердження Богдана Коваліва на посаду голови РДА присутні на зібранні висловили готовність блокувати роботу райдержадміністрації і фізично не допускати Коваліва у приміщення РДА.

Зібрання громадськості, яке мало відбутися у місцевому народному домі, було зірване людьми, які підтримують Богдана Коваліва. Зокрема, екс-керівник районного виборчого штабу Віктора Ющенка Михайло Бакай та ще декілька осіб зайняли місце в президії і розпочали проводити власне засідання, на порядку денному якого було два питання: вручення посвідчень учасникам „помаранчевої революції” та формування влади у районі.

Голова фракції „Наша Україна” райради Юрій Пивчук та голова районної організації ПППУ Анатолій Гасюк, які виступили проти призначення Богдана Коваліва, продемонстрували документи, які засвідчують, що саме вони орендували приміщення народного дому для проведення зібрання.

Михайло Бакай запевнив, що у них теж є дозвіл на проведення зібрання, однак відповідних документів не показав.

Юрій Пивчук та Михайло Бакай протягом години обмінювалися взаємними звинуваченнями. Після цього мешканці Перемишлян, які виступають проти призначення члена УНП Богдана Коваліва, зібралися у приміщенні райради, де і прийняли резолюцію в підтримку Юрія Пивчука.

18 лютого голова Львівської ОДА Петро Олійник подав на розгляд Кабінету міністрів кандидатури 20 голів РДА. Богдан Ковалів запропонований на голову Перемишлянської РДА за квотою УНП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *