ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулося засідання членів Партнерства сприяння зайнятості у Львівській області

|

Днями вперше у цьому році відбулося засідання членів Партнерства сприяння зайнятості у Львівській області – повідомив представник обласного центру зайнятості Ростислав Батицький. На засіданні обговорювали низку важливих питань, успішна реалізаця яких безпосередньо впливає на поліпшення соціально-економічної ситуації в області, сприяє позитивним процесам, які відбуваються на ринку праці. Обговорили виконання Стратегії зайнятості та навчання Львівської області на 2002-2005 роки, а також результати роботи Ресурсно-інформаційного центру від початку його створення до нинішнього часу – повідомляє прес-служба ЛОДА.

З інформацією виступили начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Львівського ОЦЗ Оксана Іванчук та директор РІЦу Марія Криницька. Було зазначено, що основні заходи Стратегії виконані, а під егідою Партнерства в області було ініційовано чимало починань, що мали безперечний коефіцієнт корисної дії та хороший резонанс серед громадськості. Це, наприклад, вже традиційні Ярмарки Кар’єри, які організовує Львівський обласний центр зайнятості з НУ „Львівська політехніка”, ярмарки вакансій для людей з обмеженою працездатністю, десятки „круглих столів” з депутатами, представниками органів місцевої влади та самоврядування, іншими соціальними партнерами тощо. Досить сказати, що в такій важливій галузі, як виконання Програми зайнятості населення упродовж 2002-2004 років було створено понад 100 тис. додаткових робочих місць. Щодо результатів роботи РІЦу, то його інноваційність – очевидна. З кожним роком зростає чисельність відвідувачів, котрі отримують найрізноманітніші послуги з питань працевлаштування та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. Скажімо, якщо в 2002 році їх було 4 тис. осіб, то торік – близько шести. Близько 2 тис. 600 працедавців апелювали до РІЦу, аби сформувати відповідний кадровий потенціал у своїх підприємствах та організаціях. А до Web-сайту Центру щодобово звертається, в середньому, 130 абонентів.

Під патронатом Партнерства найближчим часом також ініціюватиметься низка актуальних заходів, покликаних внести позитивні зміни у сферу зайнятості. Вже у лютому відбудеться День відкритих дверей навчальних закладів та Львівського міського центру зайнятості, а також семінар з працедавцями на базі Сокальського районного центру зайнятості.

Як підсумував розмову голова Партнерства, директор Львівського обласного центру зайнятості Юрій Туранський, упродовж усього періоду свого функціонування ця організація продемонструвала життєздатність – системністю роботи, низкою плідних напрацювань та ініціатив, умінням правильно прогнозувати складні процеси на ринку праці та вчасно й адекватно на них реагувати. А члени партнерства – представники державних, громадських, бізнесових, професійних структур – працюють не з примусу, а з почуття високого обов’язку і задля загальної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *