ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановлять рекорд із кількості випечених млинців

|

5 тисяч млинців планують спекти у неділю у парку Івана Франка. Такий рекорд буде встановлено під час свята „Олейниця”, яке вже третій рік проводять у містах України. „Олейниця” – це нове всеукраїнське свято млинців та народних забав. Як повідомляє прес-центр свята „Олейниця”, святкування розпочнуться о 12 годині і триватимуть до 16. 30.

Забави будуть складатися з різноманітних конкурсів: естафети з використанням млинців, стрибки у мішках, поїдання млинців на швидкість, перетягування каната тощо. Переможці отримуватимуть одну з літер слова „Олейна”. Той же, хто зможе зібрати всі літери, аби скласти повністю це слово, отримає приз. Атмосферу свята забезпечуватиме виступ вертепу, господарка дійства чарівна „Олейниця” та ведучий, який інформуватиме про перебіг конкурсів. Враховуючи досвід попередніх років, найулюбленіший конкурс серед чоловіків – „лазіння по стовбуру”, на якому розвішені подарунки.

Хто прийшов всією сім’єю, зможуть взяти участь у родинному конкурсі та позмагатися з іншими родинами. Сім’ї змагатимуться у чотири етапи. Жінки на швидкість та якість замішують тісто, чоловіки – смажать млинці, діти – накривають на стіл, а потім всі разом, хто швидше, поїдають млинці у суперництві за головний приз.

Проте на цьогорічну „Олейницю” до Львовa завітають представники Книги рекордів України, які зафіксують рекорд, підраховуючи кожен спечений млинець. Їхня загальна кількість буде відображена на спеціально встановленій рахівниці та внесена до протоколу, який підпишуть члени експертної комісії – представники Книги та адміністрації міста.

„Рекорд у Львові під час „Олейниці” стане другим етапом у нашому проекті, – каже головний редактор національного проекту „Книга рекордів України” Оксана Сніцарук. – До цього рекорд було встановлено у Чернівцях. Попереду ще шість найбільших міст України з усіх регіонів, в кожному з яких буде встановлене аналогічне досягнення. В результаті ми встановимо спільний рекорд України, який буде занесений до „Книги рекордів України-2005”. Планується, що ця книга з 400 національними рекордами буде видана до друку цього року. Таким чином, львів’яни, які побувають у неділю у парку Івана Франка, стануть свідками встановлення українського рекорду”.

Довідка: ідея проводити свято „Олейниця” належить торговій марці „Олейна”, яка і втілює її у життя. Представники компанії кажуть, що проводять це свято для того, аби зробити свій внесок у соціальне життя та дозвілля українців. Свято проводиться вже втретє, і за намірами організаторів воно має стати традиційним для українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *