ОСТАННІ НОВИНИ

Порушено 31 кримінальну справу щодо порушень виборчого законодавства під час президентських виборів на Львівщині

|

Прокуратура Львівської області порушила 31 кримінальну справу щодо порушень виборчого законодавства під час президентських виборів. Зокрема, 28 кримінальних справ було порушено на підставі 36 матеріалів, які скерувала в прокуратуру Тимчасова контрольна комісія із розслідування порушень виборчого законодавства. Про це йшлося учора на черговому засіданні Тимчасової контрольної комісії із розслідування порушень виборчого законодавства, у якому взяли участь голова комісії М.Ваврин та обласні депутати А.Дейнека, А.Биць, Р.Гайдучок, О.Лемішко, Р.Дідусь, Б.Кривко, – повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Члени комісії заслухали інформацію заступника прокурора області Б.Подубинського та керівників відділів обласної прокуратури щодо рішень у матеріалах про порушення виборчих законів. „Згідно із законом про вибори функції контролю за його дотриманням покладено на ЦВК та ТВК і усі порушення вони мали б документувати та скеровувати до прокуратури. Від них не надійшло жодного звернення. Усі матеріали – від Тимчасової комісії облради та обласного штабу і довірених осіб В.Ющенка“, – зазначив Б.Подубинський.

Справи порушено за фактами погроз і перешкоджання волевиявленню (8), підпалів виборчих скриньок (10), перешкоджання у здійсненні виборчого права (3), виявлення виборчих бюлетенів невстановленого зразка у Франківському, Личаківському, Залізничному та Жовківському районах (6), використання фальшивих бюлетенів (3), неналежного виконання службових обов’язків членом ДВК (1).

Зараз слідство продовжується та ведуться оперативні наради в прокуратурі. Щодо підпалів скриньок, то активізовано співпрацю з СБУ у Львівській області. Ще 9 кримінальних справ ведуться УМВСУ у Львівській області (4 — про викрадення виборчих бюлетенів у Жовківському, Франківському, Шевченківському районах, 4 — про замінування виборчих дільниць). Загалом у прокуратуру подано понад 60 звернень.

Перед представниками прокуратури факти зловживань представив голова Комітету із захисту Конституції ДАТ „Львівські авіалінії“ Леонід Ревонюк.

Члени Комісії передали в прокуратуру ще низку матеріалів і прийняли рішення „винести на розгляд сесії облради питання про порушення чинного виборчого законодавства“. Також Комісія констатувала, що під час переголосування 26 грудня не зафіксовано масових порушень – повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *