ОСТАННІ НОВИНИ

У Зіболках відкрили кооператив „Агродвір“, який займатиметься інфрачервоним сушінням овочів і фруктів

|

У селі Зіболки Жовківського району урочисто відкрили кооператив „Агродвір“, який займатиметься інфрачервоним сушінням овочів і фруктів. В урочистому відкритті взяли участь директор Проекту аграрного маркетингу Роберт Е. Лі, заступник голови Жовківської РДА Дмитро Мороз, депутат Львівської обласної ради Роман Гайдучок, заступник директора кооперативу „Агродвір“, головний спеціаліст з ринкової інформації Андрій Ярмак і голова „Агродвору“ Петро Федина.

П.Федина поінформував, що кооператив „Агродвір“ планує сушити моркву, капусту, столовий буряк, зелень, цибулю, яблука та ягоди. „Сушіння овочів і фруктів сприятиме їх якіснішому використанню, оскільки відсутність такої переробки означає щорічну втрату від 5 до 25% вирощеного врожаю“.

У квітні 2003 року Агентство США з міжнародного розвитку затвердило для України новий проект, діяльність якого була спрямована на підвищення ефективності маркетингу сільськогосподарської продукції невеликих фермерських господарств. Проект виграв кооператив „Агродвір“, який запропонував реалізувати технологію сушіння овочів та фруктів. Така ініціатива була зумовлена тим, що за два останні роки фермери Львівщини відзначають: стало важче реалізовувати вирощену продукцію, середні ціни на яку постійно зменшуються.

Відтак, було закуплено сушильне обладнання – 4 машини потужністю 70 кг за зміну та 4 вентиляційних пристрої фірми „Феруза“, вартістю близько 84 тис. грн.

Очікується, що завдяки сушці овочів та фруктів членам кооперативу вдасться щороку отримувати до 500 тис. грн. додаткового виторгу. Частина з цих грошей потрапить до населення району, в якого кооператив планує закуповувати сільгоспсировину – повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *