ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пропонують розмістити секретаріат управління Карпатами

|

Держуправління екоресурсів Львівської області пропонує розмістити Секретаріат Рамкової конвенції про охорону та стале управління Карпатами у Львові.

Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю Держуправління екоресурсів у Львівській області.

Львівська область має значний досвід у реалізації міжнародних природоохоронних програм. Адже „Львів є українським центром реалізації Єврорегіону “Сян”, спрямованого на регіональний розвиток, культурне, природоохоронне і рекреаційне співробітництво. Поряд з цим, місто є одним із провідних культурних і природоохоронних центрів України. З 1998 р. історичний центр міста включено до Переліку світової спадщини ЮНЕСКО. Виходячи з цього, ми передбачили у заходах з реалізації конвенції розміщення Секретаріату Рамкової конвенції про охорону та стале управління Карпатами саме у Львові. Ми беремо на себе велику відповідальність і пропонуємо створення для розміщення Секретаріату приміщення у будинку, у якому розміщене держуправління екоресурсів. Тут, крім нашого управління, розташовані державна інспекція з контролю за охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів, ВАТ “Гірхімпром” та Західний центр Українського відділення Всесвітньої лабораторії, які займаються природоохоронною діяльністю”, ― йдеться у повідомленні.

Рамкова конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат була підписана під час 5-ої Всеєвропейської Конференції Міністрів охорони навколишнього природного середовища 22 травня 2003 року (м. Київ) та Ратифікована Верховною радою України (Закон України “Про ратифікацію Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат від 7.04.2004 року).

Держуправлінням розроблено низку заходів з реалізації конвенції, що передбачає збереження та стале використання біологічного та ландшафтного різноманіття, повідомляє „Контекст-медіа“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *