ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили завод з виробництва бетону

|

Сьогодні на території колишнього ДБК відбулося урочисте відкриття заводу з виготовлення бетону “Бетонід”. За словами директора заводу Ігоря Громоляка, завод оснащений найсучаснішим німецьким обладнанням і його продуктивність становить 60 метрів кубічних в годину. Уже зараз завод спроможний виготовляти близько ста марок будівельних бетонів, причому, підприємство має можливість працювати навіть узимку, оскільки на заводі облаштовано власну котельню.

За словами Ігоря Громоляка, будівництво і пусконалагоджувальні роботи тривали дев’ять місяців і власне зараз завод починає працювати на повну проектну потужність. Хоча за час роботи у тестовому режимі підприємство уже встигло виготовити і продати 10 тисяч кубів бетону різних марок. На сьогодні у проеккт вкладено приблизно 9 мільйонів гривень. Власником є ТзОВ “Львівський бетонний завод”, що у свою чергу входить в Українську інвестиційну групу.

“Це закінчне виробнцтво, але воно буде обростати додатковими видами діляьності – починаємо займатися промисловими підлогами, виготовленням бетонних блоків і будеом у цьому напрямку будемо розвиватися й надалі” – сказав Ігор Громоляк.

Клієнтами заводу переважно є серйозні будівельні фірми, що займаються будівництвом каркасно-монолітних будинків і промислових споруд, відтак найбільшим попитом користуються марки 300 і 350. Середня вартість від 200 до 400 гривень за кубічний метр.

За словами Ігоря Громоляка, на сьогодні немає нікого в Західній Україні, хто міг би забезпечити таку якість бетону, як це підприємство. Він сподівається, що упродовж цього року завод зможе зайняти до 40% львівського ринку промислового бетону.

Натомість заступник міського голови Львова з питань містобудування та землеустрою Василь Лозинський заявив, що із запуском цього заводу у Львові нарешті можна буде споруджувати житлові будинки монолітно-каркасним способом. За його словами, такий 16-и поверховий будинок уже будується на вулиці Зубрівській, а незабаром розпочнеться будівництво великого житлового будинку площею близько 40 тисяч квадратних метрів має постати на проспекті Чорновола. Там уже погоджено проектну документацію. За словами В.Лозинського, такий завод дасть змогу суттєво збільшити обсяги житлового будівництва. Минулого року було задно 120 тисяч метрів квадратних житла, а цього року планують близько 150 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *